Universiteit Leiden

nl en

Geerten Boogaard over besturen in tijden van onbehagen

Geerten Boogaard, Thorbecke hoogleraar, was keynote spreker op de eerste bijeenkomst in de serie Thorbecke 2030 ‘Besturen in tijden van onbehagen’ in Oss.

Publiekrechtelijke bevoegdheden

Bestuurders krijgen steeds meer onbehagen rechtstreekser op hun bordje, maar dat betekent niet dat het openbaar bestuur daarom de oren moet laten hangen naar de samenleving. Bestuurders moeten hun publiekrechtelijke bevoegdheden benutten: bevoegdheden om eenzijdig een rechtsverhouding te bepalen.

Afvuren van bevelen

Dat betoogde Geerten Boogaard op het evenement Kompas ‘Besturen in tijden van onbehagen’ van Binnenlands Bestuur en het ministerie van Binnenlandse Zaken. ‘Iedereen weet natuurlijk dat goed besturen niet bestaat uit het eenzijdig vanuit het stadhuis op de samenleving afvuren van bevelen. Maar andersom is het ook waar dat besturen meer is dan cocreatie of klassieke inspraakavonden aflopen.’ 

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.