Universiteit Leiden

nl en

Henk te Velde nieuwe voorzitter KNHG

Op 29 november 2019 is tijdens de algemene ledenvergadering van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) prof. dr. Henk te Velde (1959) gekozen als nieuwe voorzitter.

Hij volgt prof. dr. Susan LegĂȘne op, die de beroepsvereniging van historici de afgelopen acht jaar heeft geleid. Naast Henk Te Velde is ook Dirk Alkemade in het bestuur van het KNHG gekozen. Alkemade vertegenwoordigt Jong KNHG. Hij volgt dr. Pieter Slaman op in die hoedanigheid en neemt voor twee jaar zitting. 

Over het KNHG

Het KNHG is de beroepsvereniging van historici in Nederland. In die hoedanigheid speelt het KNHG een belangrijke rol in de professionalisering van de beroepsgroep. Het KNHG behartigt de belangen van de beroepsgroep door zich in te zetten voor beroepsontwikkeling & arbeidsmarktperspectieven, professionalisering en positionering van de historicus, het maatschappelijk belang van geschiedenis en toegankelijkheid van bronnen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.