Universiteit Leiden

nl en

Michael Klos spreekt op World Forum for Democracy 2019

Begin november 2019 sprak docent Michael Klos in Straatsburg op het World Forum for Democracy 2019 over de vrijheid van meningsuiting op sociale media.

Het World Forum for Democracy bestaat sinds 2012 en is een initiatief van de Raad van Europa. Het doel is om ieder jaar diverse maatschappelijke partijen bij elkaar te brengen om te spreken over vernieuwingen binnen democratisch bestuur. 

Het thema was dit jaar de betrouwbaarheid van informatie en of deze burgers helpt of juist verhindert om deel te nemen aan democratische processen. Klos beoordeelde initiatieven om de uitdagingen rond sociale media op te lossen. 'Ik heb deze initiatieven becommentarieerd met als belangrijkste punt dat elk ingrijpen op het internet de basisprincipes van de democratie, rechtsstatelijkheid en (staats)soevereiniteit moeten respecteren.'

Alle aanbevelingen voor onder meer overheden en het bedrijfsleven die het WFD hebben opgeleverd worden gebundeld in een rapport.

Foto: World Forum for Democracy
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.