Universiteit Leiden

nl en

Leids programmeerteam verovert plek in wereldkampioenschap

Team ‘git merge -s octopus solution cup’ heeft op 17 november de programmeerwedstrijd ‘Northwestern Europe Regional Contest’ gewonnen. Het is voor het eerst in 20 jaar dat een Leids team deze wedstrijd wint. Ook is het de tweede wedstrijd die het team wint in een maand tijd.

Beste van 123 teams

In Eindhoven kwamen 123 teams uit Noordwest Europa bij elkaar en streden om een plek in het wereldkampioenschap. Het Leidse team bestaande uit Ludo Pulles, Reinier Schmiermann en Pim Spelier, slaagde erin om 9 opgaven op te lossen. Een team uit Cambridge liep gelijk op met het Leidse team, maar had meer straftijd door foute inzendingen. Zij moesten dus genoegen nemen met de tweede plaats.

Moskou

Een maand geleden won ‘git merge -s octopus solution cup’ ook de Benelux Algorithm Programming Contest. Met de nieuwe overwinning plaatst Leidse team plaatst zich voor het wereldkampioenschap dat in juni 2020 zal plaatsvinden in Moskou.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.