Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe brug bij Arsenaalplein

De gemeente Leiden start met de bouw van de zes bruggen langs de Singelparkroute. Door de aanleg van deze zes voetgangersbruggen ontstaat een aaneengesloten wandelroute van ruim zes kilometer langs de singels. Op het Arsenaalplein worden de komende tijd de voorbereidende werkzaamheden gestart voor het plaatsen van de Aeldisbrug. De werkzaamheden starten op 7 oktober 2019 en lopend door tot eind januari 2020.

Vanaf maandag 7 oktober start de aannemer, op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur, de werkzaamheden voor het vervangen van de kademuur Groenhazengracht en de aanleg van de Aeldisbrug bij het Arsenaalplein. De werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Inrichten bouwterrein op het Arsenaalplein en de Groenhazengracht;
  • Vervangen kademuur Groenhazengracht, inclusief bouw van funderingen Groenhazengracht en Arsenaalplein;
  • Montage en afbouw van de stalen brug;
  • Afbouw van de omgeving; o.a. straat- en metselwerk.

Het vervangen van de kademuur en de bouw van de funderingen duurt waarschijnlijk 13 weken. De stalen Aeldisbrug wordt eind januari 2020 geplaatst. Daarna zijn nog ongeveer twee weken nodig voor de afbouw van de brug en de omgeving.

De omwonenden worden door de gemeente Leiden op de hoogte gebracht.

De aannemer Dura Vermeer gaat de bruggen bouwen in opdracht van de gemeente Leiden.

Meer informatie kun je vinden op de website van de gemeente Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.