Universiteit Leiden

nl en

Jan Vleggeert benoemd tot hoogleraar Belastingrecht

Jan Vleggeert is een fiscalist die een onafhankelijke en kritische bijdrage levert aan het debat over belastingontwijking door multinationals. Zijn benoeming is per 1 oktober 2019 ingegaan.

Jan Vleggeert

Jan Vleggeert, geboren in 1961, is in Leiden afgestudeerd in Fiscaal recht. In 2009 promoveerde hij in Leiden op een proefschrift met de titel Aftrekbeperkingen van de rente in het internationale belastingrecht. Na een carrière van 25 jaar als belastingadviseur en bedrijfsfiscalist heeft hij in 2011 definitief de overstap gemaakt naar de wetenschap. Omdat hij sindsdien geen banden meer heeft met de commerciële fiscaliteit, kan hij een onafhankelijke en kritische bijdrage leveren aan het debat over belastingontwijking door multinationals.

Op dit moment is Jan Vleggeert full time verbonden aan de afdeling Belastingrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.