Universiteit Leiden

nl en

Twee Leidse hoogleraren in ‘toppers’ van ScienceGuide

De hoogleraren Remco Breuker en Barend van der Meulen zijn door ScienceGuide verkozen tot ‘toppers’ van het collegejaar 2018 – 2019. Zij behoren volgens het online wetenschapsmagazine tot de meest invloedrijke denkers en doeners in het hoger onderwijs en de wetenschap.

Remco Breuker werd onder meer verkozen voor zijn grote bijdrage aan #WOinActie, een beweging die zich zorgen maakt om de staat en financiering van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De hoogleraar Koreastudies vindt onder meer de beperkte financiële middelen voor de Geesteswetenschappen een groot probleem. ‘De geesteswetenschappen als stoplap op de begroting is niet de moeite waard,’ zei hij onder meer. ‘Wees dan eerlijk en zeg: weg ermee, wij gaan de Noord-Koreaanse route. Uitstekende raketten en geen maatschappijkritische zeurpieten.’

Barend van der Meulen is bijzonder hoogleraar Kennis voor Wetenschapsbeleid in Leiden, en tot enkele dagen geleden tevens hoofd onderzoek van het Rathenau Instituut. In die hoedanigheid mengde Van der Meulen zich het afgelopen jaar in alle grote discussies over het hoger onderwijs. Zo sprak hij zich op zijn kenmerkende prikkelende manier uit over de manier waarop we momenteel wetenschappelijke kwaliteit belonen en waarderen.

Bekijk hier de volledige lijst

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie