Universiteit Leiden

nl en
Beeld: Jan-Kees Steenman/KNAW (CC BY 2.0)

Leo Lucassen en Marian Klamer geïnstalleerd als Akademieleden

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen installeerde op maandag 16 september haar nieuwe leden, waaronder Leo Lucassen en Marian Klamer. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties.

Leo Lucassen

Leo Lucassen is een gerenommeerde onderzoeker op het terrein van de migratiegeschiedenis. Hij doet onderzoek naar wereldwijde migraties in het afgelopen millennium, naar interacties tussen migranten en de al aanwezige bevolking en naar migratiepolitiek. Lucassen slaat daarmee een brug tussen historisch onderzoek en de sociale wetenschappen. Hij neemt regelmatig deel aan maatschappelijke debatten, onder meer als gast in Buitenhof, als auteur van artikelen in landelijke dagbladen en als actief Twitteraar. Lucassen schreef met zijn broer Jan (honorary fellow aan het IISG en lid van de KNAW) het boek Vijf eeuwen migratie (2018).

Lees meer: Leo Lucassen benoemd tot lid van de KNAW.

Marian Klamer

Marian Klamer is een taalkundige die onderzoekt hoe talen elkaar beïnvloeden. Ze is gespecialiseerd in de inheemse talen van Oost-Indonesië. In dat gebied worden honderden verschillende talen gesproken die zowel verwantschappen als grote verschillen vertonen. Klamer heeft verschillende talen als eerste in kaart gebracht en beschreven. Ze maakte met mede-onderzoekers onder andere een openbare database met informatie over ruim 140 kleine, met uitsterven bedreigde talen.

Lees meer: Marian Klamer benoemd tot lid KNAW.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.