Universiteit Leiden

nl en

Leidse archeologen in voorstelling Grens

Archeologen van de Universiteit Leiden leveren een bijdrage aan de muzikale toneelvoorstelling Grens. Deze locatievoorstelling speelt in de Leidse wijk Matilo.

In deze wijk loopt de Limes: de oude Romeinse grens die ooit de beschaving tegen de barbaren beschermde. De Leidse archeologen geven vanuit hun vakgebied hun kijk op deze en andere grenzen tijdens de gezamenlijke maaltijd na afloop van de voorstelling. De onderzoekers werken mee aan dit programma van PStheater in het kader van wijkuniversiteit, een van de onderdelen van de 444-viering van de Universiteit Leiden. De universiteit stelt ook een aantal kaarten beschikbaar aan wijkbewoners die niet snel zelf naar de voorstelling zullen komen. 

Sprekers zijn:

  • woensdag 11 september: Tom Hazenberg
  • vrijdag 13 september: Julia Chorus (alumna archeologie) 
  • zaterdag 14 september: Tom Hazenberg
  • zondag 15 september: Tatiana Ivleva

De nieuwe muzikale locatievoorstelling GRENS van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en Stadsgezelschap PStheater gaat over de vraag: wie zijn wij? En waarom?  Van 11 tot en met 15 september speelt deze gezellige zomervoorstelling in Park Matilo, Leiden, inclusief diner. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.