Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Wijkuniversiteit

Van Roomburg in Leiden tot het Zeeheldenkwartier in Den Haag: elke wijk heeft eigen activiteiten en tradities. Heeft jouw wijk een vraag of behoefte aan een activiteit? Samen met de Universiteit Leiden kun je iets leuks en nuttigs voor jouw wijk organiseren.

Van buurtfeest tot college

Wat dacht je van een computerles voor vluchtelingen? Of een bakfiets vol met spelletjes tijdens jullie buurtfeest? De Universiteit Leiden kijkt graag samen met jou naar activiteiten bij jou in de wijk. Mail jouw idee of vraag naar 444@leidenuniv.nl

Deze activiteiten hebben al plaatsgevonden

Transvaal viert internationale vrouwendag, Den Haag
In de Haagse wijk Transvaal werd op internationale vrouwendag (8 maart) een dag vol workshops georganiseerd door buurthuis Mandelaplein. In de avond mochten de lokale vrouwen aansluiten bij het Heldinnendiner waar inspirerende vrouwelijke sprekers van verschillende achtergronden het gesprek geleid hebben. De Leidse wetenschappers Ingrid Tieken en Judi Mesman schoven aan bij het diner voor een gesprek over taaldiversiteit in de wijk. Ook studenten van het Leiden University College The Hague gingen met de vrouwen in gesprek over het reilen en zeilen in de wijk. 

ICM Weekendschool viert diploma uitreiking, Den Haag
Op zondag 14 april waren de leerlingen van de IMC Weekendschool Den Haag met hun familieleden te gast bij de universiteit in Wijnhaven voor de uitreiking van hun diploma’s. Wethouder Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie en Internationaal van de gemeente Den Haag was ook aanwezig om de diploma's uit te reiken.  

Binnenkort

Toneelstuk Matilo, Leiden
In de Leidse wijk Roomburg loopt een lijn die ooit de Limes was, de grens van het Romeinse Rijk. Deze lijn loopt nu onder huizen en kronkelt door achtertuinen. In Park Matilo kun je in september 2019 kijken naar een muzikale voorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel over grenzen; in het verleden, nu en de toekomst. Diverse Leidse wetenschappers begeleiden tijdens het diner een prikkelende discussie over het onderwerp 'grenzen'. 

Meer activiteiten volgen. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie