Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Wijkuniversiteit

Van Roomburg in Leiden tot het Zeeheldenkwartier in Den Haag: elke wijk heeft eigen activiteiten en tradities. Heeft jouw wijk een vraag of behoefte aan een activiteit? Samen met de Universiteit Leiden kun je iets leuks en nuttigs voor jouw wijk organiseren.

Van buurtfeest tot college

Wat dacht je van een computerles voor vluchtelingen? Of een bakfiets vol met spelletjes tijdens jullie buurtfeest? De Universiteit Leiden kijkt graag samen met jou naar activiteiten bij jou in de wijk. Mail jouw idee of vraag naar 444@leidenuniv.nl

Deze activiteiten hebben al plaatsgevonden

Transvaal viert internationale vrouwendag, Den Haag
In de Haagse wijk Transvaal werd op internationale vrouwendag (8 maart) een dag vol workshops georganiseerd door buurthuis Mandelaplein. In de avond mochten de lokale vrouwen aansluiten bij het Heldinnendiner waar inspirerende vrouwelijke sprekers van verschillende achtergronden het gesprek geleid hebben. De Leidse wetenschappers Ingrid Tieken en Judi Mesman schoven aan bij het diner voor een gesprek over taaldiversiteit in de wijk. Ook studenten van het Leiden University College The Hague gingen met de vrouwen in gesprek over het reilen en zeilen in de wijk. 

ICM Weekendschool viert diploma uitreiking, Den Haag
Op zondag 14 april waren de leerlingen van de IMC Weekendschool Den Haag met hun familieleden te gast bij de universiteit in Wijnhaven voor de uitreiking van hun diploma’s. Wethouder Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie en Internationaal van de gemeente Den Haag was ook aanwezig om de diploma's uit te reiken.  

Pop-up college tijdens Zeeheldenfestival

Op 13 juli hield Esther Habers een pop-up college over de biologische klok tijdens het Zeeheldenfestival in Den Haag. 

Toneelstuk Grens in Matilo, Leiden
In de Leidse wijk Roomburg loopt een lijn die ooit de Limes was, de grens van het Romeinse Rijk. Deze lijn loopt nu onder huizen en kronkelt door achtertuinen. In Park Matilo kun je in september 2019 kijken naar een muzikale voorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel en PStheater over grenzen; in het verleden, nu en de toekomst. Diverse Leidse archeologen gaven tijdens het diner na afloop hun kijk op het onderwerp 'grenzen'. 

Computerles voor vluchtelingen

Dertig vluchtelingen kregen computerles van een Leidse student. De lessen werden georganiseerd door de Universiteit Leiden samen met Stichting Bestaanskracht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.