Universiteit Leiden

nl en

Lancering Research on Research Institute: Meer strategisch, open, divers en inclusief onderzoek

Maandag 30 september was Universiteit Leiden een trotse partner in de lancering van het Research on Research Institute (RoRi) – een internationaal samenwerkingsverband van onderzoeksfinanciers, academische instituten en technologen die zich inzetten voor innovatief onderzoek naar onderzoek.

‘Innovatiecapaciteit op ongekende schaal’

Sarah de Rijcke, directeur van het Leidse Centrum voor Wetenschap en Technologie Studies (CWTS), is medevoorzitter van RoRI en onderstreept het belang van de samenwerking:  ‘Wetenschaps- en innovatiesystemen veranderen snel om de wereldwijde uitdagingen het hoofd te bieden. Deze veranderingen gaan vaak samen met verhitte debatten over de waarde en betrouwbaarheid van wetenschap en wetenschapsbeoefening. We zijn verheugd bij CWTS om onze ervaring van de afgelopen decenia in het analyseren van het onderzoekssysteem en de verbindingen met technologie, innovatie en de maatschappij naar RoRI te brengen. RoRI combineert kennis en innovatiecapaciteit op een ongekende schaal. Dit creëert nieuwe en opwindende kansen voor onderzoek naar onderzoek en het bevorderen van een meer open, collaboratieve en impactvolle wetenschappelijke onderneming.’

Partners in meta-onderzoek

Het RoRI consortium is opgericht door the Welcome Trust, University of Sheffield, Universiteit Leiden en Digital Science om samen te werken aan transformatief en translationeel meta-onderzoek. Door onderzoekssystemen te analyseren en te experimenteren met besluit- en evaluatiegegevens, hulpmiddelen en kaders, willen ze meer strategisch, open, divers en inclusief onderzoek bevorderen.

Lees meer over de visie en doelstellingen van RoRI in het uitgebreide persbericht:

Research on Research Institute launches to make research more strategic, open, diverse and inclusive
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.