Universiteit Leiden

nl en

Geerten Boogaard benoemd tot (in)formateur in Zaanstad

Geerten Boogaard, bijzonder hoogleraar Thorbecke Leerstoel gaat vanaf 28 augustus 2019 samen met Job Cohen (voormalige Thorbecke Leerstoelhouder) aan het werk als (in)formateur in Zaanstad.

De eerste individuele gesprekken zullen worden gestart met PvdA, Rosa, D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, SP en VVD. Denk heeft aangegeven niet meer aan de onderhandelingen deel te willen nemen. Met hen zal dan ook geen tweede verkennend gesprek meer gevoerd worden. Het tweede verkennende gesprek met Democratisch Zaanstad kon door omstandigheden niet doorgaan en zal nog wel plaats gaan vinden in de komende periode. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen gaan de (in)formateurs wel al het gesprek aan met de genoemde acht partijen om te komen tot aanvulling van de huidige coalitie.

Namens de vijf huidige coalitiepartijen laat René Tuijn weten: “Wij zijn blij dat we twee personen met zoveel kennis, kunde en ervaring bereid hebben gevonden om de formatie in Zaanstad te gaan leiden. We kijken uit naar de samenwerking en hopen snel en zorgvuldig tot een nieuwe, stabiele coalitie te komen die Zaanstad de komende jaren weer vooruit kan helpen.”

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.