Universiteit Leiden

nl en

Laura Steenbergen vertelt in Radar+ over darmbacteriën en gevoelens

'We denken dat aandoeningen als depressie tussen de oren zitten, maar misschien kijken we wel op de verkeerde plek', bedacht neuropsycholoog Laura Steenbergen. Ze onderzoekt hoe bacteriën in de darmen onze hersenen beïnvloeden en daarmee ons gedrag en onze gevoelens.

Radar+ artikel

Hemelbestormers: Laura Steenbergen

Laura Steenbergens doel is om cognitieve prestaties te verbeteren op gezonde en veilige manieren, omdat dit helpt om te leren gaan met eisen van onze omgeving en bijdraagt tot een gelukkig leven. Zij onderzoekt hoe de nervus vagus in verband staat met cognitie en emotie en hoe darmbacteriën psychologische processen en ons gedrag beïnvloeden. Deze pagina bevat vermeldingen van Steenbergen in de media.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie