Universiteit Leiden

nl en

Leidse studenten helpen Haagse kinderen: 'Ik kan nu begrijpend lezen.'

Er gaapt een onderwijskloof tussen kinderen met een lage en een hoge sociaaleconomische achtergrond. In het Leidse Tutorprogramma kijken Leidse studenten en wetenschappers hoe ze die kloof kunnen dichten. En de kinderen? Die leren heel wat bij.

In het Leidse Tutorprogramma helpen Leidse studenten met het huiswerk van basisschoolleerlingen in ‘krachtwijken’. Tegelijkertijd wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht binnen de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). In onderstaande video vertelt Julia Cramer over het tutorprogramma dat op 1 juli 2019 feestelijk werd afgesloten.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.