Bas Schaalje wordt de nieuwe assessor

De opvolger van assessor Marleen van Dorst is bekend: vanaf september 2019 zal Bas Schaalje voor één jaar assessor zijn. De masterstudent ICT in Business and the Public Sector wil er naar eigen zeggen alles aan doen om het niveau van het onderwijs zo hoog mogelijk te houden.

Ambities

Als assessor zal Bas de studenten in het faculteitsbestuur vertegenwoordigen, maar zich ook inzetten voor de studieverenigingen, de opleidingscommissies en de faculteitsraad. Bas is ambitieus: ‘Ik wil effectief gebruikmaken van vak-evaluaties om, waar nodig, verbeteringen door te voeren. Daarnaast wil ik de behoeften van de studenten zo veel mogelijk meenemen in nieuwe ontwikkelingen. Tot slot wil ik ervoor zorgen dat studenten voldoende ondersteuning hebben om zichzelf binnen en buiten hun studie te ontwikkelen.’

Bas Schaalje

Opvolging

Na vijf vrouwelijke assessoren krijgt de faculteit nu dus weer een mannelijke assessor. Rembrandt Donkersloot was in het jaar 2013-2014 het laatste mannelijke student-lid van het bestuur. Bas Schaalje zal Marleen van Dorst opvolgen, die haar master Molecular Genetics & Biotechnology zal vervolgen. In haar jaar als assessor zette Marleen zich onder andere in voor meer aandacht voor internationalisering, diversiteit, maar ook de mentale gezondheid van studenten.

CV

Afgelopen jaar was Bas penningmeester van het Studievereniging Overleg Platform. Het jaar daarvoor was hij secretaris van Stichting Bètabanenmarkt. In het huidige studiejaar is hij student-assistent bij twee vakken in de bacheloropleiding Informatica en Economie.