Universiteit Leiden

nl en

Johan Kuiper en Ilze Bot geportretteerd op Hartstichting.nl

De Hartstichting portreteerde onderzoekers Johan Kuiper en Ilze Bot van het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) die in het lab strijden tegen hart- en herseninfarcten.

Een hart- of herseninfarct lijkt vaak vanuit het niets te ontstaan, maar er gaat een jarenlang, sluipend proces van slagaderverkalking aan vooraf. Johan Kuiper en Ilze Bot van het Leiden Academic Centre for Drug Research, zijn verbonden aan de divisie BioTherapeutics. Hier doen zij wetenschappelijk onderzoek naar slagaderverkalking met als doel een nieuw geneesmiddel te ontwikkelen. Ze hebben één gezamenlijke droom: dat niemand meer wordt overvallen door een hart- of herseninfarct.

De Hartstichting ondersteunt dit onderzoek en portretteerde Kuiper en Bot daarom op haar website. In dit portret vertellen de onderzoekers over hun onderzoek naar de bijdrage van het afweersysteem  aan de ontwikkeling van slagaderverkalking. Neem online een kijkje in het lab en maak kennis met het dagelijkse werk van deze gedreven onderzoekers.

De Hartstichting – Hart- en herseninfarcten voorkomen: kijk mee met onze onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.