Universiteit Leiden

nl en

Rubiconbeurs voor taalhistoricus Paul Noorlander

Taalhistoricus Paul Noorlander heeft een Rubiconbeurs ontvangen van wetenschapsfinancier NWO. Deze beurs stelt jonge onderzoekers in staat onderzoek te doen aan een buitenlands topinstituut; Noorlander gaat naar Cambridge in het Verenigd Koninkrijk.

Paul Noorlander is gespecialiseerd in historische taalkunde, linguistische typologie en het Aramees - dat nog altijd gesproken wordt. Hij heeft de Rubiconbeurs gekregen om de komende twee jaar onderzoek te doen naar de Turkse Chaldeërs, een bijzonder en oud volk. Zij behoren tot de laatste overdragers van een eeuwenoude traditie. Samen met hun Aramese taal, eens de wereldtaal van West-Azië, dreigt deze voorgoed te verdwijnen. Door documentatie van hun taal en verhaal kan een deel van dit erfgoed gered worden. Noorlander gaat dit onderzoek uitvoeren aan de Universiteit van Cambridge.

Het NWO-programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen. Met een Rubicon-financiering kunnen wetenschappers tot 24 maanden onderzoek doen aan een buitenlands topinstituut. NWO kende in deze ronde zeventien Rubiconbeurzen toe.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.