Universiteit Leiden

nl en

Leiden start uitwisseling met Polen

De Universiteit Leiden is een samenwerkingsproject gestart met de Nicolaus Copernicus University in Polen. Onder het project valt de uitwisseling van studenten en medewerkers, gezamenlijk onderzoek en het opzetten van internationale conferenties en workshops. Naast Leiden zijn ook de universiteiten van Kopenhagen, Newcastle en Innsbruck betrokken.

Oude bekende

De betrokken universiteiten willen met project genaamd InterAPS de onderlinge samenwerking versterken. Het project is opgezet door de Poolse Agata Karska, die in 2014 aan de Universiteit Leiden promoveerde in de groep van Kavliprijswinnaar Ewine van Dishoeck. Na haar promotie-onderzoek vertrok ze naar de Nicolaus Copernicus University, waar ze een vaste aanstelling kreeg.

Deadline eerste oproep nadert

Leiden doet mee op de gebieden astronomie, scheikunde, informatica en psychologie. Studenten, promovendi en andere medewerkers in deze vakgebieden komen in aanmerking voor een uitwisseling. De deadline voor de eerste oproep is 1 februari. Daarna volgen nog drie oproepen.     

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.