Universiteit Leiden

nl en

Geslaagde en interessante bijeenkomst van EPFR-onderzoeksgroep

Op dinsdag 11 december vond de jaarlijkse onderzoeksbijeenkomst van de onderzoeksgroep ‘Effective Protection of Fundamental Rights in a Pluralist World’ plaats in de Faculteitskamer Rechten van het Academiegebouw.

Dit keer spraken universitair docenten van de afdelingen E-law en Jeugdrecht, Mark Leiser en Stephanie Rap, over hun lopende onderzoek. Mark Leiser nam het publiek mee in de wereld van online propaganda en machine speech en de vragen die deze ontwikkelingen opwerpen in het licht van de vrijheid van meningsuiting zoals gewaarborgd onder artikel 10 EVRM. Stephanie Rap sprak over haar onderzoek naar participatie van vluchtelingenkinderen in de asielprocedure.

Mr. Rasmus Wandall, die deze week op uitnodiging van afdeling Jeugdrecht in Leiden aanwezig was, participeerde als referent tijdens de bijeenkomst. Hij gaf zijn inzichten op de presentaties en voorzag de sprekers van waardevolle suggesties voor hun onderzoek. Dit gaf op zijn beurt weer voldoende stof voor discussie met het publiek uit de zaal. Na afloop werd er nog lang nagepraat tijdens de borrel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.