Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde voor de derde keer op rij Topopleiding

De Keuzegids Universiteiten 2019 heeft voor de derde keer op rij de Leidse bacheloropleiding Wiskunde aangemerkt als topopleiding. Opleidingsdirecteur Bart de Smit: ‘Het is goed om te zien dat onze inspanningen wederom worden beloond!’

Goede waardering

De bachelor krijgt niet alleen complimenten van studenten, ook experts loven de opleiding. Met name de docenten, de toetsing en het programma van de opleiding krijgen hoge scores. Ook het aantal contacturen, de praktijkgerichtheid, de studeerbaarheid en de faciliteiten worden beter dan gemiddeld beoordeeld. In totaal behaalde de opleiding 76 van de 100 punten, waarmee de bachelor het predicaat topopleiding verdient.

Pittige studie

Net als vorig jaar blijkt dat wiskunde een pittige studie is: bij alle wiskundestudies blijkt het lastig om het eerste jaar door te komen. 64% van alle eerstejaars in Nederland stromen door naar het tweede jaar. Eenmaal afgestudeerd vinden de meeste wiskundigen snel een baan. Een groot deel van hen kiest voor een carrière in de wetenschap en gaat promoveren.

Persoonlijke aandacht

Opleidingsdirecteur Bart de Smit: ‘Het is heel mooi om voor het derde jaar op rij topopleiding te zijn. We doen erg hard ons best om een goede opleiding neer te zetten. Het is goed om te zien dat onze inspanningen wederom worden beloond.’ Volgens De Smit is het succes van de opleiding grotendeels te verklaren door het kwaliteit van de docenten, de persoonlijke aandacht voor de studenten, de omvangrijke inzet van studentassistenten, de actieve studievereniging en de informele sfeer van het Mathematisch Instituut. ‘We hebben toegewijde studieadviseurs die zelf in het vak zitten en die de studenten ook van college kennen. Hierdoor kunnen ze de studenten goed de weg wijzen en tijdig hulp aanbieden om voorspelbare valkuilen te vermijden.’

De Keuzegids Universiteiten 2019 vergelijkt de bacheloropleidingen van alle universiteiten in Nederland. Bij het beoordelen van de opleidingen baseren de makers van de Keuzegids zich voor op het oordeel van studenten uit de Nationale Studentenenquête en op dat van specialisten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.