Universiteit Leiden

nl en

Virtual Exchange

De Universiteit Leiden biedt studenten de mogelijkheid online vakken voor studiepunten te volgen zonder naar het buitenland te hoeven reizen.

Studenten kunnen in hun vrije keuzeruimte en/of in hun honoursprogramma studiepunten krijgen voor het volgen van online academic courses bij de Universiteit Leiden of bij een van de samenwerkingspartners.

Voordelen

  • Flexibel leren: het materiaal is 24/7 online beschikbaar. Je kan aan de slag met colleges en opdrachten wanneer het jou goed uitkomt.
  • Vaardigheden: online onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van digitale en interculturele communicatievaardigheden. Tijdens het volgen van de vakken, bouw je ook een (internationaal) netwerk op.
  • Toekomstperspectief: het verwerven van specialistische kennis op interessegebieden van hooggeplaatste universiteiten in een internationale context ondersteunt je toekomstperspectief.

Aanbod online vakken

De Universiteit Leiden en de partneruniversiteiten bieden ongeveer 20 online vakken aan. De vakken vallen binnen de keuzeruimte van het studieprogramma en zijn toegankelijk voor studenten die aan één van de deelnemende universiteiten zijn ingeschreven.

Deelnemende universiteiten

Kijk voor meer informatie op de Virtual Exchange pagina op de website. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.