Universiteit Leiden

nl en

Jorrit Rijpma spreekt in Georgië over mobiliteit en veiligheid

Op 11 en 12 oktober sprak Jorrit Rijpma over Mobiliteit en Veiligheid op de Batumi Staatsuniversiteit en de Tbilisi Staatsuniversiteit.

De lezingen waren georganiseerd binnen het EU-gefinancierde "Sustaining Migration Management in Georgia" (ENIGMMA-2), geïmplementeerd door het International Centre for Migration Policy Development (ICMPD). Het project is gebaseerd op eerder projecten gefinancierd onder het Europees Nabuurschaps- en Partnerschapsinstrument (ENPI), waaronder het eerste ENIGMMA project dat de regering van Georgië ondersteunde bij de implementatie van migratie-gerelateerde zaken in de Visa dialoog tussen de Europese Unie en Georgië. In Tblisi nam Rijpma deel aan een colloquium over de migratie-veiligheid verbinding met de deelname van zowel lokale professoren als ICMPD experts. Hij heeft uitgelegd hoe migratie vaak gezien wordt als een bedreiging voor de veiligheid en hoe EU recht omgaat met deze zorgen. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.