Universiteit Leiden

nl en

Jorrit Rijpma spreekt op ERA's jaarlijkse conferentie over EU grensbeheer

Op 17 september 2018 sprak Rijpma, Universitair Hoofddocent Europees Recht verbonden aan het Europa Instituut, op de jaarlijkse conferentie over EU grensbeheer van de Europese Academie voor Europees Recht.

De jaarlijkse conferentie trekt een divers publiek van grensbewakers, ambtenaren en medewerkers van NGO's actief op het gebied van migratie en asiel. Rijpma adresseerde het thema van “EU border management in times of crisis: policy developments vs legal responsibilities”.

In zijn presentatie besteedde hij aandacht aan de spanning tussen de huidige Schengenregelgeving en de praktijk van het herintroduceren van grenscontroles op grond van openbare orde. 

Het programma is hier terug te vinden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.