Universiteit Leiden

nl en

Carlo Beenakker ontvangt eredoctoraat in Kiev

Leids natuurkundige Carlo Beenakker heeft een eredoctoraat ontvangen van het Bogoliubov Instituut voor theoretische natuurkunde in Kiev.

De Leidse natuurkunde heeft al vele jaren een goede band met collega's in de Oekraine. Als blijk van erkenning voor deze samenwerking heeft Carlo Beenakker een eredoctoraat ontvangen van het Bogoliubov Instituut voor theoretische natuurkunde in Kiev. Beenakker is lid van een internationale adviescommissie van het Oekrainse ministerie van wetenschappen en om die reden een regelmatige bezoeker van dat land. 'Ik kom graag op het Bogoliubov Instituut, wat een school is van buitengewoon goede studenten. De werkomstandigheden in Oekraïne zijn niet eenvoudig, maar het lukt ze om het niveau van de wetenschap op een hoog peil te houden.'

De drie eredoctoren van het Bogoliubov Instituut: Carlo Beenakker (midden), Leonid Pastur (rechts) en Nodar Tsintsadze (links).
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.