Universiteit Leiden

nl en

Winnie Gebhardt ontvangt Honorary Fellowship

Gezondheidspsycholoog Winnie Gebhardt is benoemd als Honorary Fellow van de European Health Psychology Society (EHPS) als erkenning voor haar exceptionele bijdrage aan de EHPS en het werkveld van gezondheidspsychologie.

Honorary Fellow is de hoogste onderscheiding van de European Health Psychology Society (EHPS) en wordt toegekend als erkenning voor een uitzonderlijke bijdrage aan het gebied van de gezondheidspsychologie. De prijs wordt toegekend voor Gebhards ontwikkeling van theorieën op het gebied van gezondheidsgedrag en - interventies.

Wetenschapscarrière

Gebhardt heeft veelvuldig gepubliceerd over de invloed van interactie tussen gezondheidsdoelen en andere waardevolle doelen die mensen nastreven. Recent richt ze zich ook op identiteitsprocessen tijdens gedragsverandering. Gebhardt is sinds 1992 actief lid van de EHPS. Ze was lid en National Delegates Officer van de EHPS executive committee van 2006-2008. Samen met Efrat Neter was zij voorzitter van de EHPS-taskforce voor Europese Masterprogramma's in Gezondheidspsychologie van 2012-2013. Gebhardt was Associate Editor van het gerenomeerde vaktijdschrift Psychology and Health van 2013-2016, en  tevens Associate Editor van het International ‘Journal of Behavioral Medicine’ van 2011-2015.

Tijdens de European Health Psychology Conference in Galway (Ierland) heeft Gebhardt de EHPS Honorary Fellowship Award in ontvangst genomen.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.