Universiteit Leiden

nl en

‘Ik weet nu waar de locals eten in Den Haag’

Nieuwe studenten in Den Haag maken tijdens de HOPweek kennis met de stad, de studie en vooral met elkaar. We vroegen aan drie studenten hoe hun eerste stappen in het studentenleven bevallen.

Robert Eijkelenkamp (18) - Bestuurskunde

‘De eerste dag van de HOPweek was meteen al erg leuk. We hebben de stad verkend: beetje relaxen in het park, veel mensen leren kennen, dat was top. Mijn medestudenten zijn leuk, er zitten nu al een paar gasten tussen waar ik goed mee overweg kan. Ik denk dat Bestuurskunde een goede studierichting voor mij is. Later wil ik wel in de top van een bedrijf werken, of anders in de politiek. Het eerste jaar blijf ik nog bij mijn ouders in Monster wonen, maar daarna wil ik zeker op kamers in Den Haag om mezelf wat zelfstandigheid aan te leren.’

Robert Eijkelenkamp

Sofia Leedy (18) – International Studies

‘Ik kom uit Philadelphia in de Verenigde Staten. Later wil ik graag ergens werken waar ik mijn talenknobbel goed kan benutten. Ik spreek Engels, Spaans, Frans en wil ook nog Duits leren. Die kennis wil ik graag inzetten bij een ambassade of een NGO. Daarom zocht ik een opleiding die hier goed bij past, en zo kwam ik in Den Haag terecht. Het programma van International Studies is het meest internationaal georiënteerd van allemaal! Tijdens de eerste dagen van de HOPweek heb ik mijn medestudenten en de stad leren kennen. Ik weet nu waar de locals gaan eten en shoppen, dat is nuttige informatie.’ 

Sofia Leedy

Olivier Gerrits (18) – Security Studies

‘Ik heb het goed naar mijn zin hier. Mijn studiegenoten zijn leuk, en ook de stad is tof. Mijn zus woont ook in Den Haag, dus ik ben hier wel een paar keer geweest. Maar dankzij de rondleiding van mijn mentorouders heb ik de stad wel op een heel andere manier leren kennen. Den Haag is minder een echte studentenstad dan Leiden, maar dat vind ik juist wel fijn. Ik hoop na mijn opleiding Security Studies een baan te vinden bij Defensie. Je kunt er mensen helpen, en zo’n mooi uniform geeft natuurlijk ook de nodige status!’

Olivier Gerrits

Culture & Food Festival

We spraken ook met enkele nieuwe studenten op de Lange Voorhout in Den Haag tijdens het Culture & Food Festival, met als doel om eens uit te zoeken wat de nieuwe studenten al weten van hun studiestad.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie