Universiteit Leiden

nl en

Geerten Boogaard neemt deel aan expertmeeting intrekking raadgevend referendum

Op dinsdag 27 maart belegde de Eerste Kamer een expertmeeting over de intrekking van de Wet raadgevend referendum. Met name de rücksichtslose manier waarop het referendum moest worden afgeschaft, had bij de senatoren vragen opgeroepen. Eén van de experts was Geerten Boogaard.

Anders dan Wim Voermans eerder in de Tweede Kamer had betoogd, meende hij dat de intrekking in dit geval wel juridisch effectief was. Hij zag echter andere bezwaren. Terugwerkende kracht is de uitzondering op de hoofdregel. En die moet je inhoudelijk rechtvaardigen. Wat er nu op tafel ligt, is daarvoor onvoldoende. Dus zou de intrekking in strijd zijn met de rechtszekerheid, gaf hij de senatoren mee. 

Zie voor een videoverslag van de bijeenkomst en de schriftelijke bijdragen van alle deskundigen het bericht van de Eerste Kamer.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.