Universiteit Leiden

nl en

Boogaard en Cohen in redactie Handboek Gemeenteraad

Ter gelegenheid van hun installatie krijgen alle raadsleden een cadeautje van de BZK en de VNG: een boek over heden en verleden van de gemeenteraad. Samen met Hans Vollaard en Joop van den Bergh voerden Job Cohen en Geerten Boogaard de redactie van dit mooie koffietafelboek.

Cohen: ‘Tegenwoordig verschijnen er boeken over 200 jaar Tweede Kamer en 200 jaar Koninkrijk en 200 jaar Eerste Kamer enzovoorts. In die lijn brengen wij zo’n boek uit over de trotse traditie van de lokale democratie: 150 jaar gemeenteraad.’

 Aan het boek leverde een keur aan deskundigen van verschillende universiteiten een bijdrage: historici, bestuurskundigen, politicologen en juristen. ‘Het boek heeft de ambitie om bij elkaar te brengen wat we al weten over de gemeenteraad, en dus ook wat we nog moeten onderzoeken,’ vult Boogaard aan. ‘Van de sociaaldemocratie in de grote steden weten we al best veel. Maar het algemene beeld in al die andere gemeenten was behoorlijk puzzelen. Het verzamelen van alle beschikbare lokale studies in de Koninklijke Bibliotheek was alleen al een dagtaak voor een student-assistent.’

Op donderdag 29 maart wordt het boek in het stadhuis van Utrecht aangeboden aan de nestor van de Utrechtse raad. Daarna is het overal verkrijgbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.