Universiteit Leiden

nl en

Project ‘Quantum Rules’ van start

De afgelopen twee jaar heeft de afdeling Natuurkunde ondersteuning gegeven aan middelbare scholen met een aantal educatieve quantumexperimenten. Schoolklassen kunnen een bezoek brengen aan de Universiteit Leiden om te leren over quantummechanica, ter voorbereiding op hun eindexamens. Vanaf begin 2018 is dit onderwijslab uitgegroeid tot het project ‘Quantum Rules!’, met dank aan een subsidie van de Nationale Wetenschapsagenda.

‘Het project heeft als doel om quantum awareness te kweken,’ zegt Henk Buisman, bedenker van het project. ‘Scholieren gaan leren hoe quantum- en nanotechnologie bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ze worden zich bewust waarom kennis over quantum belangrijk is. De technologische uitdagingen waar we nu voor staan in bijvoorbeeld de medische wetenschap, informatica en de energiesector zullen opgelost worden met behulp van quantum- en nanowetenschap.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.