Universiteit Leiden

nl en

Boot: ‘Vaste werknemers bereid tot extra inspanning’

Het aantal mensen met een vast contract neemt af en het aantal flexwerkers stijgt. Vooral kleine werkgevers vinden vaste contracten een risico. Gerrard Boot, hoogleraar arbeidsrecht, benadrukt echter dat de zogenaamde flexibele schil groter is dan nodig.

Gerrard Boot.
Gerrard Boot

De flexibele schil van ongeveer veertig procent zou volgens Boot teruggebracht kunnen worden tot zo’n twintig procent. Boot geeft in een artikel op Nu.nl aan dat uit onderzoek is gebleken dat een behoorlijke arbeidsrechtelijke bescherming leidt tot een hogere arbeidsproductiviteit per uur. ‘Werknemers weten dan dat ze niet zomaar ontslagen kunnen worden en zijn daarom bereid zich wat extra in te spannen,’ aldus Boot.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.