Universiteit Leiden

nl en

Daniela Kraft wint Biophysical Journal Paper of the Year Award

De redactie van Biophysical Journal heeft een publicatie van Daniela Kraft uitgeroepen tot Paper of the Year 2017. De prijs wordt uitgereikt ter erkenning van buitengewone bijdragen van jonge onderzoekers.

Het winnende artikel van auteurs Van der Wel, Heinrich en Kraft is getiteld ‘Microparticle Assembly Pathways on Lipid Membranes’ en beschrijft hoe plastic deeltjes van een miljoenste meter zich organiseren op lipide membranen, die al onze lichaamscellen omringen. De resultaten zijn belangrijk voor ons begrip over de opeenhoping van microplastics in levende organismen. Eerdere experimenten hieraan kregen al aandacht in De Volkskrant.

Kraft ontvangt de prijs van $1000 en een plakkaat na haar invited talk op 20 februari op de Biophysical Society Annual Meeting in San Francisco.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.