Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde wederom topopleiding

De Keuzegids Universiteiten 2018 heeft ook dit jaar de Leidse bacheloropleiding Wiskunde aangemerkt als topopleiding. De opleiding krijgt niet alleen complimenten van de studenten, ook beoordelen de deskundigen de opleiding beter dan gemiddeld.

Hard werken loont

Opleidingsdirecteur Bart de Smit: ‘Wij doen allemaal hard ons best om een goede opleiding neer te zetten. Het is heel fijn dat dit wederom gezien en ervaren wordt door studenten en experts’. De Leidse wiskundeopleiding haalt de hoogste beoordelingen op programma, toetsing en begeleiding. Ook worden de docenten, praktijkgerichtheid, de studeerbaarheid en de faciliteiten beter dan gemiddeld beoordeeld. In totaal behaalde de opleiding 78 van de 100 punten, waarmee de opleiding het predicaat topopleiding verdient. 

Pittige studie, goede arbeidskansen

Wiskunde is een pittige studie: het blijkt lastig om het eerste jaar vlot te doorlopen. Gemiddeld stroomt 71% van de studenten die beginnen aan de opleiding door naar het tweede studiejaar. Als studenten de studie eenmaal succesvol hebben afgerond, vinden zij wel snel een baan. Veel van de afgestudeerden kiezen voor een (tijdelijke) carrière in de wetenschap door na hun studie te kiezen voor een PhD-programma.  

De Keuzegids Universiteiten 2018 vergelijkt de bacheloropleidingen van alle universiteiten in Nederland. Bij het beoordelen van de opleidingen baseren de makers van de Keuzegids zich voor op het oordeel van studenten uit de Nationale Studentenenquête en op dat van specialisten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.