Universiteit Leiden

nl en

Lusten en lasten van de meervoudige (lokale) democratie

In opdracht van het ministerie van BZK schreven Wim Voermans en Geerten Waling een rapport over de 'lusten en lasten van meervoudige democratie', toegespitst op de lokale democratie. Dit rapport is hier te downloaden (pdf).

Voermans en Waling onderzoeken in dit rapport verschillende theorieën over representatieve democratie en alternatieven daarvoor. Vooral in de lokale democratie is de roep om een 'meervoudige democratie' veelgehoord. Maar de vele verschillende verwachtingen die bestuurders, politici en burgers koesteren van democratie en van democratische vernieuwing leiden vaak tot verwarring en teleurstelling.

Download hier het rapport (pdf).

Dit rapport werd geschreven in opdracht van de directie Democratie en Burgerschap van het ministerie van BZK.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.