Universiteit Leiden

nl en

Archeologie-alumnus Valerio Gentile wint W.A. van Es-prijs

Valerio Gentile kreeg de prijs tijdens de Reuvensdagen uitgereikt voor zijn masterscriptie 'Martiality in Practice'. Hij is de eerste internationale student die de prestigieuze prijs wint. De W.A. van Es-prijs wordt jaarlijks toegekend door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Valerio Gentile

Volgens de jury hield Valerio een helder en toegespitst betoog. In Martiality in Practice "zijn op uitstekende en systematische wijze theorievorming, experimenten en analyses van gebruikssporen op zwaarden uit de Late Bronstijd en Vroege IJzertijd samengebracht en in relatie tot elkaar geanalyseerd."
Zie ook het volledige juryrapport.

Valerio studeerde Prehistoric Farming Communities of North-Western Europe, een specialisatie van Archaeology (research). Op dit moment promoveert hij met een beurs van NWO bij de Faculteit Archeologie van Universiteit Leiden.
Zie de samenvatting van de scriptie in Open Access.

Top drie

We feliciteren Valerio Gentile met zijn prijs. Daarnaast willen we ook onze alumni Mette Langbroek en Wytze Stellingwerf noemen. Zij eindigden op de tweede en derde plek.

Gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Over de W.A. van Es-prijs

De W.A. van Es-prijs is een stimuleringsprijs voor jong onderzoekstalent op het gebied van de Nederlandse archeologie. Aan de prijs, die jaarlijks tijdens de Reuvensdagen wordt uitgereikt, is een oorkonde verbonden en een geldbedrag van € 2000, beschikbaar gesteld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
De W.A. van Es-prijs wordt alternerend uitgereikt voor een proefschrift en een masterscriptie. Dit jaar gaat de prijs naar de beste masterscriptie van de afgelopen 2 jaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.