Universiteit Leiden

nl en

Reis van de grond naar de ruimte, en terug

Hoe zit een honingbij de aarde? Of een haai? Ziet de wereld om ons heen er heel anders uit door een infrarood camera? En hoe zie je de aarde vanuit het internationaal ruimtestation en andere satellieten? Beleef het zelf op de Nacht van Kunst & Kennis!

Beleef de aarde eens anders

Sluit je ogen en bezie de wereld vanuit een andere blik. Met behulp van verschillende virtual reality-kijkers beleef je de aarde zoals verschillende dieren die zien, maar ook zoals wetenschappelijke spectrale camera’s de wereld in beelden vangen.

In de Hortus botanicus presenteert het Centrum voor Milieuwetenschappen (CML) Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis Viewing Beyond. De act is een direct resultaat van de groep onderzoekers die zich bezighouden met remote sensing.

Cool en mooi wetenschappelijk onderzoek

Organisator Esther Philips: ‘Voor de Nacht van Kunst & Kennis wilden we onze mooie en interessante (PhD-)projecten, zoals het  Europese Horizon 2020 project MULTIPLY, aan elkaar koppelen om te laten zien hoe cool en mooi wetenschappelijk onderzoek is. Remote sensing is voor de meeste mensen misschien een beetje en ver-van-mijn-bedshow. Daarom leek het ons mooi om juist dit aspect onder de aandacht te brengen. Dit heeft geleid tot Viewing Beyond: een reis van de grond waarop wij leven naar de ruimte, en terug!

Bezoek Viewing Beyond tijdens de Nacht van Kunst & Kennis
16 september, vanaf 19:00 uur  in de Hortus botanicus
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.