Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe publicatie van Tobler/Beglinger over het in institutionele kader van de juridische verhouding EU-Zwitserland

De Europese Unie en Zwitserland onderhandelen over een nieuw institutioneel kader voor een aantal van de overeenkomsten die de juridische verhoudingen tussen hen regelen. Dit betreft zowel nieuwe als ook een aantal bestaande markttoegangsovereenkomsten.

In Zwitserland is dit een zeer controversiel onderwerp. Het heeft soms tot een verwarrend publiek debat geleid. Het Tobler/Beglinger-Brevier zum Institutionellen Abkommen Schweiz-EU” (in het Duits) is een vraag en antwoord document van ongeveer 30 pagina’s dat tot doel heeft om juridische informatie te verstrekken.

De volledige publicatie is ook hier te vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie