Universiteit Leiden

nl en

LION Zomerschool: Modern Physics at all Scales

Het Leidse natuurkunde-instituut organiseert van 16 tot 26 juli haar jaarlijkse summer school ‘Modern Physics at all Scales’.

Tweede- en derdejaars bachelorstudenten van over de hele wereld komen naar Leiden om deel te nemen aan een programma dat gevuld is met colleges, rondleidingen en culturele evenementen. De deelnemers krijgen de kans om zowel experimenteel als theoretisch natuurkundig onderzoek te verkennen, zoals:

  • Het quantumuniverum en haar afdruk aan de hemel
  • Natuurkunde van de levende cel
  • Quantumcomputers en –communicatie
  • Single-molecule optica en –electronica
  • Quantum imaging technieken
  • Natuurkunde van metamaterialen

In totaal zijn 35 getalenteerde studenten geselecteerd voor deelname uit landen binnen en buiten Europa, zoals Brazilïe, Singapore en Oekraïne. De deelnemers krijgen college van het merendeel van de Leidse natuurkundeprofessoren en nemen deel aan interactieve lab tours door alle Huygens- en Kamerlingh Onneslaboratoria. Het culturele programma bestaat uit een bezoek aan Amsterdam, een pub quiz, een strandbarbecue en een fietstocht. Klik hier voor het volledige programma.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.