Universiteit Leiden

nl en

Universiteit van Keulen wint Telders International Law Moot Court Competition

Op 18 en 19 mei 2017 vonden de halve finales van de Telders International Law Moot Court Competition plaats op Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Dit pleitconcours wordt jaarlijks georganiseerd door het Grotius Centre for International Legal Studies en werd dit jaar voor de veertigste maal gehouden.

Op zaterdag 20 mei vond de finale traditiegetrouw plaats in de prachtige Grote Rechtszaal van het Vredespaleis. De finaleteams van de Universiteit van Keulen en Universiteit Leiden pleitten tegen elkaar ten overstaan van rechters Peter Tomka van het Internationaal Gerechtshof, mevrouw María Teresa Infante Caffi, ambassadeur van Chili en rechter David Re van het Libanontribunaal.

Het team van de Universiteit van Keulen met teamleden Hanna Keller, Lisa Kujus, Katharina Koch en Tobias Meier werd uitgeroepen als winnaar van de Telders Competitie 2017.  Het team mocht ook de Carnegie Foundation Award for Best Memorial for the Respondent in ontvangst nemen.

Het Leidse team met teamleden Rehab Jaffer, Conor Keegan, Nikolas Sabjan en Peter Sprietsma van de masterspecialisatie Public International Law werd tweede en won bovendien de Max Huber Award for Best Overall Score en de Award for the Best Oral Argumentation for the Applicant. Conor Keegan werd ten slotte uitgeroepen tot Best Oralist van de competitie.

Alle resultaten zijn terug te lezen op  teldersmoot.com

Foto’s van de Moot Court zijn te vinden op Facebook.com/teldersmoot

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.