Universiteit Leiden

nl en

Meindert Danhof ontvangt FIP-award

Emeritus hoogleraar Meindert Danhof heeft gisteren van de internationale apothekersfederatie FIP een onderscheiding gekregen voor zijn vele verdiensten voor de FIP. Dat gebeurde op het Pharmaceutical Sciences World Congress (PSWC) in Stockholm.

Inspirerende bijdrage

Uit handen van FIP-president Carmen Peña ontving Danhof de FIP Presidential Citation, voor zijn 'grote toewijding en inspirerende bijdrage aan de ontwikkeling en het organiseren van een belangrijke FIP-activiteit'. Danhof, emeritis hoogleraar bij het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR), leverde volgens Peña een belangrijke bijdrage aan de organisatie van dit zesde PSWC.

Topwetenschappers bijeen brengen

Verder heeft Danhof in de afgelopen drie jaar topwetenschappers samengebracht voor de oprichting van het International Scientific Committee, ook stimuleerde hij de samenwerking met de Local Hospitality Committee en de Young Scientists Committee. Danhof was daarnaast betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw format voor het PSWC, dat de diversiteit van de farmaceutische wetenschappen goed weerspiegelt. Ook vertaalde hij volgens Peña met succes wetenschappelijk innovaties naar het PSWC-programma.

Bron: Pharmaceutisch weekblad

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.