Universiteit Leiden

nl en

In drie minuten je punt maken in FameLabNL

Drie minuten heeft psycholoog Laura Steenbergen om als eerste van de twaalf finalisten de jury en het publiek te overtuigen met haar pitch over het brein. Wie krijgt van de jury een plek in de internationale finale in Engeland? Wie verovert de publieksprijs, een masterclass 'storytelling' bij TedXDenHelder?

De winnaars van #FameLabNL 2017

And the winners are: Selma van Staveren (Audience Award) and Roberto Narcisi (FameLab 2017)! Huge congrats to both #famelabnl winners!! pic.twitter.com/G7ZSh7UNQi 

Verfrissend wetenschappelijk

Steenbergen houdt van vertellen over haar onderzoek naar ons brein en de verbetering ervan. Met haar verhaal weet ze ook een breder publiek te bereiken via twitter en haar blogs voor LIBC Blog. In populaire televisieprogramma's geeft de jonge wetenschapper haar verfrissend wetenschappelijke blik. Zo zit ze aan tafel bij Paul Witteman in 'Witteman ontdekt het geluk'. Of ze vertelt Valerio en de BNN-jongeren over het geluk van een bucketlist in 'Valerio4Ever'. Steenbergen: 'Als je eenmaal je verhaal hebt verteld in de media, weten ze je een volgende keer weer te vinden. De tweede keer is het alweer makkelijker.'  

Overspringende vonk

Intussen is Steenbergen bekend geraakt met mensen enthousiasmeren voor haar onderzoek. Ze merkt dat ze ervan geniet als de vonk overspringt. Andersom daagt het publiek haar uit om elke keer scherp te zijn om haar onderzoek in begrijpelijke termen te verwoorden. 

Toekomstmuziek

Steenbergen promoveerde op onderzoek naar mogelijke verbetering van de hersenen met hersenprikkels en voeddingssupplementen. Binnenkort start ze nieuw onderzoek naar de sociaal-cognitieve achteruitgang bij ouderen en of die vertraagd kan worden. Want dat zou betekenen dat oudere mensen niet alleen langer maar ook gezonder thuis blijven wonen. En dat scheelt de gezondheidszorg dan weer kosten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.