Universiteit Leiden

nl en

Voor de liefhebbers van wiskunde: de Leidse Wiskundewandeling

De Leidse Wiskundewandeling voert door de fraaie Leidse binnenstad waarbij voor uiteenlopende locaties een uitdagend wiskundig vraagstuk is bedacht. De wandeling is gericht op scholieren maar iedereen die wiskunde leuk vindt kan de korte of de lange versie van de route nemen.

Begeleidend boekje

Bij de wandeling hoort een boekje dat kan worden gedownload of geprint. Daarin staan de  routebeschrijving en de opgaven. Museum Boerhaave  is zowel het begin- als het eindpunt van de wandeling. De standaardroute duurt maximaal 2 uur, de langere route maximaal 3 uur.

Benodigdheden

  • Het boekje, bij voorkeur geprint;
  • Een rekenmachine (of een telefoon met een rekenmachine erop);
  • Een liniaal of geodriehoek (Vergeten? Er staat een geodriehoek in het juiste formaat achter in het boekje);
  • Een pen om de antwoorden mee op te schrijven – op de print is ruimte voor berekeningen.

Docentenhandleiding

Docenten die de wandeling met hun leerlingen willen maken, kunnen de bijbehorende docentenhandleiding opvragen via infoscs@biology.leidenuniv.nl.

Studenten en vereniging van wiskundeleraren

De  Leidse Wiskundewandeling is ontworpen door studenten van de masterspecialisatie Science Communication and Society van de Universiteit Leiden. Dankzij de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren is de wandeling ook als boekje verkrijgbaar bij de tentoonstelling Imaginary die van 6 tot 24 maart in Leiden te zien is.

De Leidse Wiskundewandeling is in 2023 vernieuwd

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.