Universiteit Leiden

nl en

Wie winnen de psychologieprijzen 2016?

Psychologiedocent van het jaar is Hemmo Smit. Marlous Onrust schrijft de beste masterscriptie, Frank Hezemans de beste research masterscriptie. De promovendiprijs is voor Bryant Jongkees. Marijke Hamel is uitverkozen voor de OBP-prijs. Jiska Peper wint voor de tweede keer de Leiden Psychology Blog Award. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Masterscipties

Het jaarlijkse prijzenbal van het Instituut Psychologie bij de nieuwjaarsborrel wordt geopend door Roy de Kleijn met de prijsuitreiking voor de beste masterscripties.

Marlous Onrust
Marlous Onrust beste masterscriptie

Marlous Onrust is erin geslaagd haar eigen onderzoekstechnieken te introduceren. 'Deels', zegt de bescheiden student van de masterspecialisatie Methodology and Statistics in Psychology.

Frank Hezemans neemt de beste scriptie in de research masteropleiding Psychologie voor zijn rekening. Uiteraard is hij trots en hij prijst in een bedankbrief zijn docenten. Hij laat zich vertegenwoordigen door een van die docenten bij Cognitieve psychologie, Bruno Bocanegra.

Mariska Beijer is voorgedragen voor de facultaire scriptieprijs en de Jan Brouwer scriptieprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Bryan Jonkees
Bryant Jongkees promovendiprijs

Promovendiprijs

Elk jaar is het weer dringen voor alle promovendi van Psychologie. Zie eerst maar eens met je artikel in een internationaal gerenommeerd tijdschrift te komen, om vervolgens genomineerd te worden binnen je sectie. Daarna gaat je inzending door de molen van de juryleden waarin alle secties vertegenwoordigd zijn. Aan Carsten de Dreu de schone taak de juryrapporten te wegen en de winnaar bekend te maken: Bryant Jongkees van Cognitieve psychologie.

Hemmo Smit
Hemmo Smit psychologiedocent van het jaar

Psychologiedocent van het jaar

De spanning stijgt. Wie slaagt er dit jaar in de goedkeuring van de altijd kritische studenten weg te dragen? Studentlid van het instituutsbestuur Lisa van Es leest het juryrapport voor en spreekt ook uit eigen ervaring. Want zij heeft met plezier college gevolgd bij Hemmo Smit van Methodologie en Statistiek. Daar doe je het voor als docent, dat je studenten tevreden je hoorcolleges statistiek verlaten.

Marijke Hamel OBP-prijs

OBP-prijs

Vorig jaar kreeg Monique Leemkuil al een eervolle vermelding voor haar inspanningen, met name voor de examencommissie. Dit jaar legt Eric van Dijk haarfijn uit dat het eindpunt voor de student begint met het werk van Marijke Hamel. Want al woont de student inmiddels aan de andere kant van de wereld, zij zorgt ervoor dat elk diploma op het juiste moment bij de juiste student komt.

Leiden Psychology Blog Award

Jiska Peper raakt een gevoelige snaar met haar blog over kaashaters. Ze trok in minder dan twee maanden tijd 500 lezers en ze bracht een hoop reuring teweeg op facebook. Mensen taggen elkaar om haar blog vooral te lezen. Stephen Brown, de winnaar van de Blog Award 2015 doet uit de doeken wat er zo interessant is aan Jiska's blog, inclusief de verwijzing naar Frans onderzoek, over walging voor kaas, nota bene.
Leiden Psychology Blog, Disgusted by cheese

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.