Universiteit Leiden

nl en

Bryant Jongkees

Universitair docent

Naam
Dr. B.J. Jongkees
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
b.j.jongkees@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-7333-0137

Kort CV

Bryant Jongkees studeerde psychologie aan de Universiteit Leiden, met een focus op cognitieve neurowetenschap. Hij behaalde zijn PhD met de cum laude distinctie in 2019 aan de Universiteit Leiden, waar zijn onderzoek focuste op hoe cognitieve en actie controle worden gemoduleerd door neurochemie. Tot dusver betrok zijn werk zowel een correlationele en experimentele aanpak, zoals het gebruik van 1) spontane oogknipper frequentie als voorspeller van individuele verschillen in dopamine activiteit, 2) toediening van L-tyrosine om dopamine activiteit mild te verhogen, en 3) non-invasieve hersenstimulatie om corticale excitabiliteit te beïnvloeden, met name ‘transcranial direct current stimulation’ en ‘transcutaneous vagus nerve stimulation’.

Vanaf september 2019 bezoekt hij Princeton University waar zijn onderzoek focust op computational modelling van cognitieve controle.

Onderzoek

Bryant’s interesses in onderzoek betrekken voornamelijk cognitieve controle en doelgericht gedrag, oftewel ons verfijnde vermogen om onze doelen en gedrag flexibel aan te passen. Hij is net name geïnteresseerd in de rol van neurotransmitters zoals dopamine en noradrenaline in cognitieve controle, en hij focust zich momenteel op het ontwikkelen van computationele modellen van ‘task-switching’, een centraal element van cognitieve controle.

Onderwijs

Bryant coördineert en geeft les in de research master cursus ‘Neuromodulation of Cognition’, en in cursussen gerelateerd aan toegepaste cognitieve psychologie op zowel bachelor as master niveau.

Prijzen

Universiteit Leiden, Instituut Psychologie, Best gepubliceerde artikel prijs 2015-2016 (€500,-)

Begeleiding Promovendi

Roel van Dooren, Cognitive control in context: behavioral, computational and neurophysiological markers, 2020-2022

Relevante Links

Twitter Bryant Jongkees

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Cognitieve Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 2B10

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.