Universiteit Leiden

nl en

Wim Willems en Hanneke Verbeek winnaars Die Haghe prijs 2016

Wim Willems en Hanneke Verbeek hebben de Die Haghe Prijs 2016 gewonnen met hun boek 'Hier woonden wij. Hoe een stad zijn Joodse verleden herontdekt’. Een spannend boek over de opkomst en teloorgang van de joodse gemeenschap in Scheveningen.

De Geschiedkundige Vereniging Die Haghe reikt om de 2 jaar de Die Haghe prijs uit voor een origineel en spraakmakend boek of scriptie over Den Haag. Een onafhankelijke jury, bestaande uit gemeentearchivaris drs. M.C. Schenk (voorzitter), prof.dr. J.H. Furnée en mw. H.S. van Aartsen-Warsen, heeft alle nominaties beoordeeld. De heer Henk Grootveld, van de Vrienden van het Haags Historisch Museum, reikte de Die Haghe prijs uit.

Het boek werd door de jury beschreven als het meest originele en mooist geschreven boek over de geschiedenis van Den Haag in de afgelopen twee jaar.
De prijs bestaat uit een geldbedrag van €3000,-.

 

[foto: Herman Rosenberg]

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.