Universiteit Leiden

nl en

Gert Oostindie geeft lezing over koloniaal verleden

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, die in 2016 draait om het thema Grenzen. Tijdens het Geschiedenisfestival op 8 oktober geeft Gert Oostindie een snelcollege koloniale geschiedenis.

Opfrissen

Op het Geschiedenisfestival geeft Oostindie in 30 minuten een opfriscursus Nederlandse koloniale geschiedenis. Het wat, waar, wie en hoe van het koloniale verleden komt aan bod, maar ook vragen over moraliteit, racisme en verzwijging krijgen de ruimte. Genoeg voer voor een discussie nadien!

Over Gert Oostindie

Oostindie is hoogleraar Caribische Geschiedenis. Hij doet extensief onderzoek op het terrein van kolonialisme, dekolonisatie, migratie en etniciteit. In zijn meest recente boek ‘Soldaat in Indonesië’ onderzoekt hij hoe militairen zelf in brieven, dagboeken en memoires schreven over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Praktische informatie 

Het Geschiedenisfestival vindt plaats op 8 oktober in de Philharmonie Haarlem. Van 09.00 tot 18.00 is een keur aan snelcolleges, lezingen, debatten, workshops, muziek en meer te bezoeken. Het college van Gert Oostindie begint om 16.00. Op de website van het festival bestel je tickets en download je het programma

De Maand van de Geschiedenis 2016

In oktober brengen culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties geschiedenis onder de aandacht bij Nederlanders. Het thema dit jaar is Grenzen: hoe worden zij door mensen gemaakt, veranderd, verlegd, bewaakt en overgestoken? Het brede programma bevat lezingen, festivals, rondleidingen en meer. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.