Universiteit Leiden

nl en
OWL

Recordaantal internationale studenten volgt introductieweek

Van Afghanistan tot Nigeria: 1144 internationale studenten doen deze week mee aan de Orientation Week Leiden. Onder hen zijn ook studenten uit Syrië.

Studenten uit de hele wereld

De studenten zijn afkomstige uit 75 verschillende landen wereldwijd. De Duitsers vormen de grootste groep, licht Freek Carstens van de organisatie van de Introduction Week Leiden (OWL) toe. Maar er komen ook studenten uit landen als Brazilië, Nigeria, Afghanistan en Syrië. En er doen Nederlandse studenten mee die een internationale master volgen. 
 

De eerste kennismaking op de Beestenmarkt. Foto: OWL

How to be Dutch-day

Het programma is professioneler geworden met aantrekkelijke evenementen als een groot watersportfestival, zo verklaart Karstens die toename van het aantal deelnemers. Ook beseffen studenten meer dan ooit dat een introductieweek de snelste manier is om elkaar te leren kennen. In rap tempo maken ze kennis met de studentenverenigingen, cafés, musea en natuurlijk hun eigen faculteit en opleiding. Daarnaast is er een How to be Dutch-day met een spoedcursus Nederlandse taal en cultuur. Een verslag van deze cursus en interviews met de deelnemers komt op 31 augustus op universiteitleiden.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.