Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Kiezen maar! Drie introductieweken voor studenten Universiteit Leiden

Leiden of Den Haag? Nederlands of Engels? Die twee vragen bepalen welke introductieweek aankomende studenten van de Universiteit Leiden het beste kunnen kiezen: EL CID, HOP of OWL.

‘Een vliegende start voor zowel je academische als je sociale leven hier.’ Zo omschrijft Willem te Beest, vicevoorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Leiden, meedoen aan een introductieweek. Het is niet verplicht, maar de universiteit beveelt aankomende studenten van harte aan mee te doen. Deelnemen aan alle drie de introductieweken mag, maar deelname aan één week garandeert al een ervaring om nooit te vergeten. Lees hieronder welke week het best bij jou past.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

EL CID

Leiden – (vooral) Nederlands – 15-19 augustus

De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen organiseert al sinds 1970 de introductieweek voor studenten van de Universiteit Leiden. Sinds 2014 sluiten ook studenten van de Hogeschool Leiden aan bij het spektakel, dat de hele Leidse binnenstad vijf dagen lang doet zinderen.

Het thema van de EL CID-week 2016 is Hit the Road, een verwijzing naar de historische Amerikaanse autoweg Route 66. Op de dinsdag van de introductieweek voert een route de deelnemers langs acht culturele locaties in Leiden, onder meer per boot. Op woensdag bezoeken de aankomende studenten hun faculteit of cluster en maken ze kennis met hun studie. Op donderdag volgt volgens velen het hoogtepunt van de week: het Leids Eerstejaars Festival. Dit jaar op het terrein naast CORPUS, met onder meer Leids coryfee Barry Badpak, dj The Antidote en Puinhoop Kollektic. En foodtrucks!

Online inschrijven tot 11 augustus, daarna langskomen op kantoor

Website El CID

HOP

Den Haag – Nederlands & Engels – 22-26 augustus

De Universiteit Leiden is gevestigd in twee steden: Leiden en Den Haag. Dit jaar biedt de universiteit voor het eerst een volledige introductieweek in Den Haag: The HOPweek. Deze week is speciaal voor studenten van de bacheloropleidingen Bestuurskunde, Leiden University College (LUC), International Studies en Informatica & Economie. Ook studenten van de masteropleidingen die worden gegeven in Den Haag kunnen meedoen.

Na een eerste kennismaking nemen de deelnemers van The HOPweek het tegen elkaar op tijdens een quizzavond. De dagen erop volgen onder meer een kennismaking met Den Haag tijdens de CityHOP en een kroegentocht, en gaan deelnemers langs bij de universiteit. Op woensdagavond verplaatst het feest zich naar Schevingen voor een heuse beachparty. Het eindfeest op vrijdagavond vindt plaats in een club in Den Haag: HOP Till You Drop!

online inschrijven tot 15 augustus, daarna langskomen op kantoor

Website HOP

OWL

Leiden – Engels – 29 augustus-2 september

Enjoy five days of fun, music, culture, sports, games and making new friends. Dat is de Orientation Week Leiden, kortweg OWL. Deze week is bedoeld voor nieuwe internationale studenten aan de Universiteit Leiden. Maar ook Nederlandse masterstudenten zijn van harte welkom!

Weet jij wat gezelligheid is, en hoe Nederlanders graag borrelen? Voor een zachte landing in Nederland biedt de OWL programmaonderdelen als een fietsverkoop en Dealing with the Dutch. Uiteraard zijn er een stadswandeling en een kroegentocht door Leiden: de Pub CrOWL. Verwacht ook pizza’s, een poolparty en een pubquiz. Een Breezy Bubble Brunch, en natuurlijk een ochtend kennismaken met de eigen faculteit. Ook de OWL sluit af met een knalfeest: de Welcome to Holland Party.

online inschrijven tot 22 augustus, daarna langskomen op kantoor

Website OWL