Universiteit Leiden

nl en

Faculteitendag EL-CID: Welkom eerstejaars!

Tijdens de introductieweek voor de studenten, de EL-CID, bezoeken 500 eerstejaars studenten de faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen. Op de faculteitendag maken ze kennis met de studieverenigingen, leren ze studiegenoten kennen, en verkennen ze de gebouwen van de faculteit met een speurtocht. Tussendoor hebben we een paar eerstejaars studenten gesproken!

Angel en Roxana (Biologie)‘We hebben een leuk groepje en erg leuke mentoren. We willen ze voordragen voor de verkiezing van beste mentoren!’. Wat ze gaan studeren? ‘Wij gaan allebei Biologie studeren, en zijn erg blij met deze keuze. We hebben al veel leuke mensen van de opleiding leren kennen, een van onze mentoren studeert Biologie’.
 

Arjen en Camiel (Wiskunde) en Kevin en Daan (Wiskunde-Natuurkunde)

Daarna spraken we met Arjen, Camiel, Kevin en Daan. Ook zij vinden het handig om de stad beter te leren kennen op deze manier.

‘Leiden is kleinschalig en gezellig, je stapt op de fiets en binnen no-time ben je waar je moet zijn’ zegt Arjen. Camiel: ‘Ik kijk er naar uit om écht te gaan studeren. Jezelf vormen, daar doe je het uiteindelijk voor’.


Jemmah, Majid, Julia, Florianne en Vincent (MST)

In de kamer van de studievereniging het Chemisch Dispuut Leiden zat het vol met nieuwe leden. Ze kijken uit naar hun eerste jaar MST, en zijn erg benieuwd naar de specialisaties van de Universiteit Leiden en TU Delft. Jemmah: ‘Ik heb meer met de analytische kant van scheikunde, dan de technologische kant’. Ze wil na haar studie het onderzoek in, en hoopt later hoogleraar te worden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.