Universiteit Leiden

nl en

NWO-subsidie voor opsporing dementie in een vroeg stadium

NWO heeft een Onderzoekstalentbeurs toegekend aan de Leidse psycholoog Jeffrey Durieux. Hij doet onderzoek naar mogelijkheden om dementie in een vroeg stadium op te sporen door verschillen in netwerken in onze hersenen te identificeren.

Jeffrey Durieux (Methodologie en Statistiek): 'Ons brein is een netwerk van functioneel verbonden hersengebieden. Verstoringen in dit netwerk die op termijn leiden tot dementie zijn vaak niet anatomisch of cognitief  zichtbaar. Door de gevoeligheid te verhogen voor verandering in het functionele hersennetwerk kan vroege opsporing van dementie verbeteren. '
NWO grant for early dementia detection (Engels)

Onderzoeksproject 

Clustering of subjects based on within-cluster similarities and between-cluster differences in connectivity patterns in resting-state brain data to identify dementia related functional networks. 

NWO Onderzoekstalent

Het programma Onderzoekstalent is een financieringsprogramma met vrije competitie voor hoogwaardig promotieonderzoek voor getalenteerde, aankomende onderzoekers die een aantoonbare ambitie hebben een carrière als wetenschapper op te bouwen. 
NWO programma Onderzoekstalent

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.