Universiteit Leiden

nl en

Leids wiskundig onderzoek excellent beoordeeld

Een internationale commissie heeft wiskundig onderzoek van alle Nederlandse universiteiten beoordeeld over de periode 2009-2014. Wiskunde in Leiden kreeg het 'hoogste' cijfer (een 1) op alle criteria; kwaliteit van het onderzoek, maatschappelijke relevantie en levensvatbaarheid.

De commissie schrijft onder meer 'The committee assesses MI as an outstanding department' en stelt vast dat de informele management strategie van het Mathematisch Instituut, die kwaliteit stelt boven vooraf gestelde targets, uitstekend werkt. De commissie stelt bijvoorbeeld 'Despite the absence of an overarching strategy on societal relevance, the committee is impressed by the activities, impact and outreach of the two fundamental mathematics oriented programmes.'

Bekijk de volledige tekst van het rapport

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.